Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس ژئوفیزیک گفت: مسئولان باید به طور مداوم زلزله تهران رصد و از زلزله‌های پیشن عبرت بگیرند، این نگاه که تنها در یک بازده پس از زلزله به گسل‌ها توجه شود، غلط محض است.

محمود اسدیان،کارشناس زمین شناسی و کارشناس زلزله در گفت وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به گسل های فعال تهران اظهار کرد: می توان زلزله 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

9 ریشتری را پیش فرض و زلزله 5.1 ریشتر را اصلی بدانیم و گسل مشا گلسلی است که 200 کیلومتر وسعت دارد و ادامه آن از شمال تهران عبور می کند.

وی با اشاره به دامنه فعالیت گسل مشا در تهران، ادامه داد: تا زلزله 7 ریشتر در کارنامه گسل مشا وجود دارد و باید توجه جدی به آن داشت.

مسئولان نگاه جدی به مسأله زلزله داشته باشند

این کارشناس زلزله با انتقاد از برخی مسئولان در کشور، خواستار نگاه جدی به موضوع زلزله در تهران شد و عنوان کرد: مسئولان باید به طور مداوم زلزله تهران رصد و از زلزله های پیشن عبرت بگیرند، این نگاه که تنها در یک بازده پس از زلزله به گسل ها توجه شود، غلط محض است.

وی با بیان اینکه بافت فرسوده همواره یکی از معضلات تهران بوده است، تأکید کرد: خطرات زلزله را باید همیشه جدی گرفت، بافت فرسوده تهران از خیابان 17 شهریور تا خیابان کارگر و خیابان خزانه تا شمال خیابان انقلاب جز فرسوده ترین بافت شهر تهران به شمار می روند که سالهاست کارشناسان درباره خطرات آن هشدار می دهند چرا که اگر زلزله ای برای تهران اتفاق بیفتد هیچ گونه امداد رسانی در این مناطق نمی شود به مردم رساند.

تراکم فروشی  گلوی تهران را می‌فشارد

اسدیان با انتقاد از روند تراکم فروشی در تهران، بیان کرد:در  مناطق شمالی تهران در کوچه 6 متری یک برج40 طبقه را آن جا بنا کرده اند، این یک خطر بسیار جدی است که می تواند دامن تهران در آینده دور یا نزدیک بگیرد و به طور قطع عدم امداد رسانی به برخی مناطق می تواند خطرآفرین باشد.

این کارشناس زمین شناسی در بخش دیگری از این گفت وگو با ذکر خطرات دیگر زلزله در تهران، خاطرنشان کرد: اگر زلزله ای برای تهران اتفاق بیفتد و طبقه دوم اتوبان صدر فرونشت کند امداد رسانی در شرق و شمال تهران با اختلال جدی مواجه خواهد شد.

انفجار لوله‌های گاز؛پس از زلزله احتمالی تهران

وی ادامه داد: سازمانها در ماجرای زلزله تهران کوتاهی می کنند و بار این فاجعه بزرگ را بر گردن دیگری انداخته و کار تهران به خوبی پیش نمی رود. لوله کشی گاز و آب در مرکز تهران پس از وقوع زلزله احتمالی تهران می تواند برای مردم خطرآفرین باشد و تلفات چند برابری را از تهران بگیرد.

این زمین شناس گفت: توجه به گسل مشا به دلیل قرار گرفتن بناهای مهمی چون مسکن مهر و دیگر اماکن بر روی این گسل مهم است چرا که می تواند خسارتهای زیانباری را برای تهرانی‌ها به دنبال داشته باشد.

دولت مسکن اجتماعی را در مناطق بدون ریسک بنا کند

اسدیان با اشاره به طراحی مسکن های اجتماعی دولت برای مردم، از وزارت راه و شهرسازی خواست تا این آپارتمانها را در جایی امن بنا کنند و تصریح کرد: مسکن های اجتماعی طراحی شده از سوی دولت باید در مناطق امن و بدون گسل یا کم خطر تهران بنا شود، چرا که ارزانی مسکن، پدیده حاشیه نشینی و تمرکز جمعیت در تهران را به دنبال خواهد داشت.

این زلزله شناش ایرانی با تأکید بر اینکه باید برای انتقال پایتخت به یک نقطه امن چاره اندیشی کرد، گفت: هر چقدر بتوان جمعیت را از تهران دور کرد توانسته ایم بهترین عملکرد را داشته باشیم، موضوع انتقال پایتخت سیاسی اداری تهران را باید پیگیری کنند چرا که زلزله تهران را تهدید می کند.

می‌توان به فکر انتقال پایتخت بود

وی تأکید کرد: در تهران گسل و زیر گسل های بسیاری وجود دارد، در پایتخت کمتر نقطه ای را می تواند یافت که گسل ریز و یا گسل اصلی را نداشته باشد، در جنوب تهران گسل ری،شرق گسل ایوانکی و گرمسار و شمال تهران گسل مشا فشم و غرب تهران گسل اشتهارد را داریم و این ها به همواره تهران را تهدید می کنند.

خطرفرونشست ساکنان جنوب تهران را تهدید می‌کند

در شهر جدید پرند ماجرای فرونشست ها به دلیل برداشت آب‌های زیرزمینی در اطراف باغات رباط کریم، شهریار و اسلامشهر به وقوع پیوسته است و نرخ این فرونشستها به سالیانه 20 سانتی متر نیز می رسد. این خطرات در کنار زلزله این مناطق را تهدید می کند.

مدل های گوناگونی در دنیا برای انتقال پایتخت یک کشور وجود دارد، در آلمان براساس نواحی کشاورزی و صنعتی و... وزارتخانه ها را جابجا کرده اند.مدل انتقال پایتخت در کشورهای اطراف ایران نیز مانند تاجیکستان صورت گرفته که آن هم می تواند بررسی شود.

گفت‌وگو: مهدی امیری پور

انتهای پیام/ا

منبع: دانا

کلیدواژه: انتقال پایتخت زلزله تهران برای تهران تهران گسل گسل مشا گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۸۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس‌های تکان‌دهنده از سردر یک باشگاه لیگ برتری؛ بافت فرسوده یا ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان؟

طرفداری| تیم محبوب استان خوزستان وضعیت خوبی ندارد و شانس اصلی سقوط به لیگ آزادگان محسوب می‌شود.

در فاصله 5 هفته به پایان لیگ برتر ایران جنگ برای قهرمانی از یک سو و جدال برای بقا از سویی دیگر ادامه دارد. جنگ قهرمانی بین دو تیم استقلال و پرسپولیس است و از نظر ریاضی سپاهان و حتی تراکتور هم شانس قهرمانی دارند، اما در پایین جدول رقابت سختی برای ماندن در لیگ برتر برقرار است. نکته ناراحت کننده این است که چند تیم‌ باسابقه و دوست داشتنی در کورس سقوط و فرار از سقوط به لیگ آزادگان هستند و چه دوست داشته باشیم و چه نه، دو تیم به دسته پایین‌تر سقوط می‌کنند.

در این بین وضعیت تیم محبوب و دوست داشتنی صنعت نفت آبادان بدتر از بقیه تیم‌هاست. این تیم با 16 امتیاز در رده آخر جدول قرار دارد. استقلال خوزستان با 21 امتیاز در رده پانزدهم است و تیم‌‌های نساجی مازندران و فولاد خوزستان هم با 22 امتیاز در رده چهاردهم و سیزدهم هستند. آبادانی‌ها در این فصل کار را با عبدالله ویسی شروع کردند و سپس با سهراب بختیاری‌زاده ادامه دادند و در حال حاضر فراز کمالوند هدایت این تیم را بر عهده دارند. اما این تغییرات هم نتوانسته صنعت نفت را از بحران خارج کند.  

نکته عجیب این است که صنعت نفت در بازی‌های خارج از خانه 9 امتیاز و در بازی‌های داخل خانه 7 امتیاز گرفته است. این یعنی آبادانی‌ها در بازی‌هایی که در آبادان برگزار می‌شود و از حمایت هواداران‌شان هم برخوردار هستند ضعیف‌تر نتیجه گرفته‌اند. این موضوع البته دلایل فنی دارد اما شاید این تصاویر توضیح درست‌تری درباره این که چرا صنعت نفت همیشه یکی از تیم‌های فانوس به دست لیگ برتر است بدهد. ساختمانی که در این تصاویر می‌بینید مربوط به بافت‌های فرسوده شهری نیست. این بنای قدیمی و ترکش خورده، ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان است.

همان طور که در سردر ورودی این ساختمان می‌بینید، موسسه فرهنگی ورزشی صنعت نفت آبادان در سال 1351 تاسیس شده است. مشخص نیست بعد از تاسیس، این بنا بازسازی شده است یا نه اما اگر هم شده باشد سال‌های زیادی از آن می‌گذرد. این تصاویر نشان دهنده بی‌توجهی مفرط مدیران به ساختمان اداری یکی از مهم‌ترین و محبوب‌ترین باشگاه‌‌های ایران است که ستاره‌های زیادی را به این فوتبال هدیه داده است. وقتی مدیران صنعت نفت و مدیران فوتبال خوزستان به ساختمان این باشگاه رسیدگی نمی‌کنند طبیعی است که نباید انتظار رسیدگی و مدیریت صحیح در تیم فوتبال این باشگاه را هم داشته باشیم.

شاید اولین قدم برای رفع مشکلات صنعت نفت و بازگرداندن این تیم به سطحی که هوادارانش انتظار دارند این است که ساختمان باشگاه را به شکلی مرمت و بازسازی کنند که در شان این تیم و هوادارانش باشد. بعد از رخ دادن این اتفاق می‌شود انتظار تحولات بعدی را داشت. اما تا وقتی ساختمان باشگاه ظاهری شبیه به بافت‌های فرسوده شهری داشته باشد انتظار هر تحول و پیشرفتی بیهوده است. ساختمانی که هنوز آثار ترکش ها و خمپاره های جنگ تحمیلی هشت ساله در آن دیده می شود.

از دست ندهید ????????????????????????

بایرلورکوزن رکورد 59 ساله را می‌شکند پاس دیدنی سردار آزمون برابر یوونتوس که با بی‌دقتی گل نشد (فیلم) کلوپ: امیدوارم با هوای بارانی اشک‌هایم را کسی نبیند پالما با ایرانی‌ها فاتح لیگ قهرمانان اروپا شد

دیگر خبرها

  • برگزاری ۵ رزمایش برای نوسازی بافت های فرسوده
  • عکس‌های تکان‌دهنده از سردر یک باشگاه لیگ برتری؛ بافت فرسوده یا ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان؟
  • بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان اعلام شد
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • آغاز اجرای طرح چهره به چهره در محلات فرسوده با ۷۰۰ گروه
  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال
  • مسیرگشایی در بافت فرسوده خوی با اعتباری بالغ بر ۳۹۰ میلیاردتومان
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور
  • کاهش تعداد ساختمان‌های فرسوده پایتخت